86 16 62 22 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
lukket

Favoritter

Luk
Favoritter
0 Kurv
Menu

Spar 7% på ovn, emhætte og komfur*

Se varer - Brug koden KOM7 *Kan ikke kombineres med andre tilbud eller rabatter. Gælder t.o.m 21/11-2017

×

Tørretumblere

Tørretumbler

Hvis du overvejer at anskaffe dig en ny tørretumbler, er det vigtigt, at du gennemtænker nøje, hvilken en der passer til lige præcis dine behov, men også at den kan installeres i dit hjem. For det er ikke ligeså enkelt med tørretumblere, som det er med mange andre hårde hvidevarer ? men følg nedenstående guide til valg af tørretumbler, og vi garanterer dig for, at du vil blive tilfreds med dit køb.

Overordnet set er der to forskellige typer tørretumblere: En aftrækstørretumbler og en kondenstørretumbler. Man kan ikke sige hvilken en af dem, der er bedst, da det vil variere fra hjem til hjem.

Aftrækstørretumbler

En aftrækstørretumbler tørrer hurtigere, men er sværere at installere i dit hjem. Dette skyldes, at før aftrækstørretumbleren vil fungere, skal du sørge for, at der er mulighed for at alt den overskydende varme og fugt kan transporteres udenfor via aftrækket; dvs. planlægger du, at tørretumbleren skal stå midt i dit hjem og ikke ud til en ydermur, så vil aftrækstørretumbleren ikke være en god idé. Men netop fordi tørretumbleren transporterer alt overskydende luft og fugt ud af dit hjem, bliver rummet hvori tørretumbleren står ikke fugtigt.

Kondenstørretumbler

En kondenstørretumbler adskiller sig fra aftrækstørretumbleren ved ikke at udskille alt den overskydende fugt ud af dit hjem, men i stedet afkøler fugten, der derved bliver til vand, der opbevares i en kondensbeholder (som skal tømmes efter hver tørring) eller som ledes til et afløb. Dette gør installationen af maskinen langt nemmere, da du slipper for at lave huller i din ydermur, og du kan placere den præcis, hvor du vil i dit hjem. Det er fordelene ved en kondensmodel til dit hjem.

Der er dog også nogle ulemper, for processen med at nedkøle fugten til vand er ikke fuldkommen, dvs. ikke alt fugten bliver til vand. Dette medfører, at rummet hvori tørretumbleren står i, vil blive meget fugtigt. Derfor er det vigtigt, at du placerer kondenstørretumbleren i et rum, hvor du enten kan lufte ud, eller der er udluftning. Der afgives dog stadigt mindre fugt, end hvis du lader dit tøj hængetørre, og så går det jo også meget, meget stærkere. Du kan dog med fordel være opmærksom på kondenstørretumblerens kondenseringseffektivitet ? jo bedre den er, jo mindre fugt i dit hjem.

Energiforbrug på tørretumblere

En tørretumbler kan virkeligt gøre hverdagen lettere, men den kan også gøre dit elregning betydeligt større, hvis du ikke er opmærksom på tørretumblerens energiforbrug. For der er mange, mange penge at spare, hvis du vælger at anskaffe dig en miljøvenlig tørretumbler!

Alle modeller skal være miljømærket. Skalaen går fra G-A, hvor A er bedst. Indenfor A-kategorien kan du også få A+, A++ og A+++. At vælge en tørretumbler, der er miljøvenlig ? en tørretumbler, der er indenfor A-kategorien ? er ikke bare et mere miljørigtigt valg, det er samtidigt også et rent økonomisk bedre køb. I hvert fald langsigtet. De er dyrere, men den pris du betaler mere, tjener du hurtigt ind igen ved den lavere elregning.

Overordnet set er er kondenstørretumblere mere miljøvenlige end de mere gængse modeller. Dette skyldes, at nogle kondenstørretumbler har en varmepumpe installeret i, hvilket indebærer, at varmen så og sige bliver genbrugt, så der intet spild af varme forekommer, i modsætning til en aftræksmodel, hvor varmen blot forsvinder ud fra dit hjem. Mht. til energiforbruget, står det beskrevet under hver enkelt tørretumbler, hvad det estimerede energiforbrug er per år, så du på den måde kan sammenligne priserne i drift.

Tørrekapacitet

En anden ting du skal være opmærksom på, når du anskaffer dig en tørretumbler er maskinens tørrekapacitet. Dette kilomål er et udtryk for, hvor meget maskinen magter at tørre per gang. Dvs. vasker du af store omgange, er det nødvendigt med stor tørrekapacitet. Det er en god idé at din vaskemaskine og din tørretumbler har samme kapacitet, så du f.eks. ikke behøver at bruge din tørretumbler tog gange, for hver gang du bruger din vaskemaskine ? for det kan ses på din elregning.

Dampfunktionen

En funktion, der kan gøre meget godt, er dampfunktionen. Kort sagt forhindrer den dit tøj i at blive krøllet, hvis du ikke får taget det ud lige efter tørretumbleren er færdig. På den måde kan du altid være sikker på, at dine skjorter aldrig krøller, og du kan sætte maskinen i gang, lige når du vil. Nogle tørretumblere har også en såkaldt timer-funktion, hvilket betyder, at du kan indstille maskinen til at starte om f.eks. to timer. Dette gør, at du har fuldstændigt styr over din tørring af dit tøj, også selvom du måske ikke engang er hjemme.

Alt i alt er der mange ting at tage stilling til, når du køber en tørretumbler. Måske overvejer du, om du overhovedet har brug for at udskifte din gamle model med en nyere. Til det kan vi kun svare, at gør dig nu selv den tjeneste og undersøg, hvor meget din nuværende tørretumbler koster dig om året, og sammenlign det med, hvad en ny vil gøre. Der er mange penge at spare!

Favoritter

Luk