86 16 62 22 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
lukket

Favoritter

Luk
Favoritter
0 Kurv
Menu

Spar 7% på ALLE hvidevarer*

Brug koden LPK7 *Gælder ikke i forvejen nedsatte varer.. T.o.m. 22/9-17

×

Mikrobølgeovne

Mikroovn til lav pris

Da den kommercielle mikroovn blev lanceret i 60'ernes USA, medførte den en revolution inden for måden, man tænkte mad og madlavning på. Det blev nu muligt at opvarme mad på en grundlæggende anderledes måde end ved de traditionelle ovne eller komfurer. Mikroovnen er blevet en helt integreret del af vores hverdag, og der er igennem tiden tilmed blevet udviklet mange forskellige mad- og snackretter, som er specielt beregnet til at blive tilberedt i en mikrobølgeovn.

I modsætning til en almindelig ovn, bruger en mikroovn ikke lang tid på at varme op forinden, hvilket gør den hurtig og praktisk at bruge, og selve opvarmningen af maden foregår også hurtigere. Der er samtidig tale om en billig ovnløsning med et energiforbrug, der ikke er så slemt igen.

Brug mikroovnen til resterne

En af de hyppigste anvendelser, mikroovnen har, er at opvarme allerede tilberedt mad, som for eksempel resterne af gårsdagens aftensmad. Dette klarer mikroovnen hurtigt, nemt og mere effektivt end den almindelige ovn. Den almindelige ovn er dog naturligvis langt fra blevet erstattet.

Den fungerer stadig bedst til at forberede ?rigtige? måltider, men mikroovnen som supplerende køkkeninventar er alligevel blevet en selvfølge, og det anslås, at over 90 % af vestlige hjem i dag besidder en mikroovn.

Hvordan virker en mikroovn?

En mikroovn fungerer ved hjælp af mikrobølger, heraf navnet, som er en energirig, kortbølget strålingsform. Disse bølger bliver udsendt inde i selve mikroovnen, rammer molekylerne i maden, og sætter dem, pga. den høje energi i strålingen, i bevægelse, som så i sidste ende danner varme. Mikroovne gør altså ikke maden radioaktiv eller noget i den dur, det er simpelthen bare energien fra strålerne, der bliver omdannet til varme.

De fleste mikroovne er indrettet med drejende glastallerken i midten, hvorpå man stiller sin madvare for at sikre, at maden bliver ligeligt opvarmet alle steder. Bølgerne bliver nemlig kun udsendt fra den ene væg i mikrobølgeovnen. Disse mikroovnbølger besidder tre egenskaber, som gør dem særligt velegnede til madlavning.

For det første reflekteres bølgerne på mikroovnens indre vægge, således at strålerne ikke lækker ud af mikroovnen og forårsager skade på forbrugeren eller andre ting, men derimod forbliver inde i ovnen. For det andet passerer bølgerne stort set uhindret igennem materialer såsom glas, plastic, papir og lignende, hvilket betyder, at disse ikke begynder at brænde eller smelte. Som det tredje bliver strålerne absorberet af madvarer, så opvarmningsprocessen kan finde sted.

Hvilken slags mikroovn?

Der findes et væld af forskellige mikroovne i lige så forskellige prisklasser. Noget af det første, man skal tage stilling til i forhold til et køb, er størrelsen og styrken. Mikroovne svinger ikke forfærdeligt meget i størrelsen, en af de store fordele er jo netop denne kompakthed, som får dem til at passe ind i et hvert køkken.

Alligevel er det vigtigt at gøre sig overvejelser om størrelsen, da denne oftest hænger sammen med styrken på mikroovnen. Mikroovnes styrke måles i watt, og de ligger generelt i området 600-1000 watt, hvor højere watt medfører, at maden bliver varmet op hurtigere. Dertil kan mikroovnen have en række smarte features, som dog øger prisen alt efter hvor antallet af disse funktioner.

Det er værd at overveje at smide nogle ekstra penge i mikroovnen, da man virkelig kan få noget for dem. F.eks. kan funktioner såsom varmluftsopvarmning, der gør det muligt at tilberede måltider fra bunden af, lidt som i en ovn, nævnes. Mange nyere modeller er udstyret med sensorer, der ved hjælp af infrarøde målere på egen hånd intelligent kan bedømme, hvornår maden er klar. Der findes derudover også mikroovne med forudindstillede programmer beregnet til optimalt at varme forskellige retter op eller optø frosne varer.

Her i webshoppen er vi parat til at guide og vejlede dig i hvilken type mikroovn, du har brug for, og endeligt at gennemføre dit køb af den.

Favoritter

Luk