86 16 62 22 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
lukket

Favoritter

Luk
Favoritter
0 Kurv
Menu

Spar 7% på ALLE hvidevarer*

Brug koden LPK7 *Gælder ikke i forvejen nedsatte varer.. T.o.m. 22/9-17

×

Emhætter

Velværd og glæde i køkkenet

Grundig udluftning under madlavning er meget vigtig, da det sikre et godt indeklima i dit køkken. Et godt emfang kan fjerne både den lugt, damp og fedtstof, som madlavning afgiver, derved sikre du, at din familie trives uanset størrelsen på dit køkken. På denne side finder du vores store udvalg af billige og kraftige emhætter til skarpe priser og vi kan vejlede dig i dit valg, så du får den løsning der passer til dig og din familie.

Hvis du er i tvivl om dine behov og ønsker til model og type, kan du kort herunder læse mere, før du foretager dit valg af emhætte eller emfang.

Overvejelser inden du går i gang

Der er mange parametre, du bør overveje inden du endeligt beslutter dig. Det er vigtigt, at du tager udgangspunkt i dit køkken, dets fysiske rammer og jeres behov. Overveje størrelsen af dit køkken og din families anvendelse af køkkendet. Dette har nemlig betydning for tolerancer for støj og jeres krav til emhætten. Orientere dig om der skal være plads til overskabe og hvordan monteringen skal ske. Skal emhætten monteres i loft, væg, bord eller er der behov for en indsats? Desuden bør du finde målene på dit komfur, for at finde den rigtige størrelse på emhætten, og undersøge muligheden for aftræk eller om emhætten skal være med kulfilter? Undersøg muligheden for intern eller ekstern motor, da det påvirker støjniveauet og sugekraften.

Kapacitet

Du kan beregne, hvilken kapacitet din emhætte bør have ved at udregne dit køkkens rumfang. Benyt følgende formel til at finde den anbefalede kapacitet for din emhætte. Køkkenets rumfang (længde x højde x bredde) x 10. Mål desuden dit komfur for at finde størrelsen på den emhætte du skal bruge.

Aftræk eller recirkulation

En emhættes udsugning kan fungere på to måder, enten via aftræk ud i det fri eller ved recirkulation. Emhætte der benytter aftræk suger fedt, damp og lugt direkte ud i det fri via et aftræk i muren eller taget. Recirkulation har ikke aftræk, men filtrerer luften gennem et kulfilter, hvorefter den rensede luft sendes ud i køkkenet igen. Dette kulfilter skal udskiftes en til to gange om året. Undersøg derfor dine muligheder for aftræk inden du beslutter dig for hvordan ophæng skal være.

Emhætte typer:

Væghængt emhætte

Et væghængt emfang passer ind i køkkenet, hvor komfur og kogeplader er placeret op mod en væg. Den monteres på væggen, og netop væggen gør, at emhætten leverer en effektiv udsugning, da luftstrømmen ikke påvirkes fra fire sider.

Frithængende emhætte

En frithængende emhætte placeres typisk over en kogeø, hvor den monteres i loftet. Du kan også vælge at erstatte en væghængt emhætte med et frithængende emfang. Når emfanget placeres over en kogeø, og dermed hænger frit i rummet, kan udsugningen påvirkes af åbne vinduer og aktivitet, da luftstrømmen dermed forstyrres – dette kan du tage hensyn til ved at vælge en model med stor kapacitet.

Emfang loft

Et loftemfang er løsningen til dig, som ønsker diskret, men god udsugning i dit køkken. Emfanget integreres i dit loft, og efterlader dig plads over din kogeø, som traditionelle emhætter normalt optager.

Emhætte indsats

Ønsker du en emhætte, som giver mulighed for skabsplads ovenover, er en emhætte indsats et godt bud på dit nye emfang. Indsatsemhætten monteres i et overskab/emhætteskab, og er derfor en integreret og skjult del af dit køkken. Monteringen ved væg sikrer en effektiv udsugning.

Udtræksemhætte

En emhætte med udtræk giver samme fordele som et emfang til indsats. Mulighed for skabsplads, effektiv udsugning samt diskret placering derfor fungere de især godt i mindre køkkener, da de er pladsbesparende og funktionelle .

Bordemfang

Med et bordemfang er du sikret udsugning i dit køkken på en trendy og nyskabende måde. Emfanget monteres i dit køkkenbord og det hæves og sænkes nemt før og efter brug. Det optager derfor et minimum af plads i køkkenet.

Centralventilation

En emhætte til centralventilation er uden motor i selve emfanget, og fungerer ved, at den kobles til et centralt, kollektivt udsugningssystem. Emfang til centralventilation er altså løsningen til køkkenet, som er koblet til et eksternt udsugningssystem. Derved slipper du for lyden fra motoren, da lugt og damp suges ud af den centraleventilation.

Ekstern eller intern motor

Støj fra emfang er svært at undgå, men du kan mindske støjgener ved at vælge en model med lavt lydniveau, eller montere en emhætte med ekstern motor, hvis du har muligheden. På den måde flytter du støjen væk fra køkkenet. En emhætte med intern motor har den fordel, at den er nem at installere og montere. Motorens interne placering betyder, at emhætten blot skal monteres og tilsluttes evt. aftræk.

Valg af emfang med ekstern motor kræver, at du har mulighed for at montere motoren på en mur, et loft eller et tag. Til gengæld har du mulighed for at få en højere sugeevne og et lavere støjniveau, da motoren er placeret væk fra køkkenet. Vær opmærksom på, at den eksterne motor ofte købes separat.

Har du spørgsmål til valg af emfang, så kontakt vores kundeservice og få gode råd og vejledning, inden du køber.

Favoritter

Luk