86 16 62 22 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
lukket

Favoritter

Luk
Favoritter
0 Kurv
Menu

Spar 7% på ovn, emhætte og komfur*

Se varer - Brug koden KOM7 *Kan ikke kombineres med andre tilbud eller rabatter. Gælder t.o.m 21/11-2017

×

Støvsuger

Billige støvsugere til enhver smag

Her hos lavpriskoekken.dk har vi et bredt udvalg af støvsugere fra alle de store og anerkendte mærker såsom Electrolux, Siemens, Miele, Nilfisk osv. Vi har modeller i alle prislejer, så det er garanteret, at vi har en støvsuger, som passer til lige netop dine behov.

Den velkendte hushjælp

At holde et rent hus sætter de fleste af os stor pris på, og støvsugningen uden tvivl en af de vigtigste rengøringsopgaver, der bidrager til dette. Den motordrevne støvsuger har eksisteret siden starten af 1900-tallet men blev først for alvor populær i velfærdsperioden efter Anden Verdenskrig og er i dag en selvfølge i ethvert vestligt hjem.

Det er åbenlyst, hvorfor støvsugeren er blevet så populær. Som med mange andre teknologiske fremskridt var meningen bag støvsugeren at gøre livet nemmere for mennesket og at give os mere fritid. Hvor man før skulle feje gulvet manuelt og bagefter feje snavset op, kan denne maskine nu klare det meste for os.

Sådan virker den

Inde i selve støvsugerens krop sidder en motor, som ved hjælp af en pumpe skaber undertryk i slangen, hvilket skaber det sug, som trækker støv og snavs op. Den store fordel ved denne type støvsuger med krop på slæb, som især er populær i Europa, er, at den er fleksibel og alsidig. Støvsugerkroppen følger nemt med, og eftersom hovedet befinder sig på en slange, kan man nå selv de allermest afskærmede afkroge med støvsugeren.

Det kan dog hurtigt blive ensformigt og trættende i længden at støvsuge, så det er vigtigt, at den støvsuger, man køber, passer til ens husstand, økonomi og rengøringsvaner i forhold til størrelse, strømforbrug, sugeevne osv., således at man støvsugningen ikke bliver unødigt drøj. Støvsugere findes i mange forskellige størrelser, styrker og former, som hver især egner sig bedst til forskellige behov.

Sådan vælger du støvsuger

Når du skal til at vælge støvsuger, er der nogle ting, du kan overveje, som kan gøre valget lidt lettere. Hver persons behov er unikke, og vi anbefaler derfor under alle omstændigheder, at du chatter med os på lavpriskoekken.dk for at få den bedste vejledning i hvilken støvsuger, du har brug for. Dog er der nogle ting, du kan spørge dig selv om inden for at snævre valget lidt ind.

Hvor ofte støvsuger du f.eks.? Hvis du støvsuger lidt hver dag, vil hver rengøring typisk være af mindre størrelse, da der ikke kan nå at opsamles så meget støv, og du vil derfor heller ikke have brug for en stor og kraftig støvsuger. Hvis du derimod kun laver én stor støvsugning hver uge, vil en lille og let model sikkert frustrere dig, da den vil føles begrænsende, så her vil en større og stærkere model, der er beregnet til større støvsugningsopgaver, være oplagt.

Størrelsen på den støvsuger, du bør købe, afhænger dog også af størrelsen på dit hjem. Det siger sig selv, at hvis du bor i en toværelseslejlighed vil du ikke have brug for lige så meget støvsugerkapacitet eller ?styrke, som hvis du bor i en familievilla. Ligeledes kan du overveje hvilken arbejdsradius, du har brug for.

Arbejdsradiusen er en betegnelse for hvor langt støvsugeren kan trækkes fra stikkontakten. Størrelsen udregnes via maks. ledningslængde plus slangelængde og betegnes i meter. Igen siger det sig selv, at det vil være fordelagtigt at købe en støvsuger med stor arbejdsradius, hvis du støvsuger flere rum ad gangen, og vice versa med kort arbejdsradius. Længden svinger helt fra 5 til ca. 15 meter, så det er vigtigt, at man bemærker arbejdsradiusen inden man køber støvsugeren.

Kapaciteten, posestørrelsen, måles i liter, og betegner altså hvor meget snavs og skidt, støvsugerposen kan indeholde, inden den skal skiftes.

Sugeeffekten i en støvsuger

Støvsugens sugeeffekt er også meget vigtig at kigge på. Sugeeffekten definerer, hvor effektiv støvsugeren er til at suge støv op. Ved en lav sugeeffekt vil en stor hovedrengøring føles langsommelig og upraktisk, da du ikke kan gå lige så hurtigt og let over støvet som ved stor sugeeffekt.

Sugeeffekten måles i watt og er forskellig fra motoreffekten. Motoreffekten er den mængde energi, hele støvsugeren samlet set bruger, mens sugeeffekten er den energi, støvsugeren kan suge med. Højere motoreffekt betyder ikke nødvendigvis højere sugeeffekt.

Luftgennemstrømningen

Udover sugeeffekten spiller luftgennemstrømningen også en rolle i forhold til, hvor effektivt støvsugeren rengør. I den moderne støvsuger bliver støv og snavs først suget igennem hovedet og derefter hele vejen op igennem den et par meter lange slange. Hvor godt støvsugeren kan gøre dette afhænger f.eks. af motoren, som skal kunne levere nok kraft til, at det sker flydende og uden problemer, dog uden at støvsugeren bliver svær at kontrollere.

Luftgennemstrømningen betegnes ud fra hvor mange liter luft, der strømmer igennem røret pr. sekund, og en højere værdi betyder altså et stærkere sug, som dog samtidigt kræver mere energi fra motoren og generelt skaber mere støj.

Vælg model efter behov

Overordnet set er det en fordel, hvis motoreffekten og lydniveauet er lave, uden at det går ud over støvsugerens effektivitet. En lavere motoreffekt betyder lavere strømforbrug, som på længere sigt kan skåne både din pengepung og miljøet. Igen er det vigtigt at holde sig for øje, hvad ens støvsugningsvaner og ?behov er.

Bor du i en mindre ejendom og har ikke brug for at støvsuge så meget, vil du stort set ikke miste penge ved at købe en billigere model, som bruger lidt mere i strøm. Er I derimod en familie, som dagligt støvsuger hele huset, kan elregningen hurtigt løbe op, og det kan derfor på længere sigt være profitabelt at smide nogle ekstra penge i en mere strømsparende støvsuger. Læs også om den poseløse støvsuger, robotstøvsugeren og håndstøvsugeren her.

Favoritter

Luk